Månadens bästa bok Januari

 
Det var nära jag missade Mias bokhörnas utmaning Månadens bästa bok. Det är kul att få boktips på det viset, många bästa böcker är samlades på samma ställe:).
 
Min månadens bästa bok är Sekten som återuppstod. Den är andra boken, den första heter Sekten på dimön.
Jag tycker att Sekten som återuppstod är bättre än första boken, så brukar jag inte tycka. Den är gastkramande spännande bok!
 
 
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt? Kopierad från Bokus.
 
 
#1 - - Marie Eggimann:

Jag tyckte ettan var hur bra som helst dock har jag inte läst del 2 ännu.

#2 - - Mariette Lindstein:

Hej och tack för fin recension. Blir jätteglad att du gillar min bok. Marie, kul att du gillade ettan. Själv tycker jag att den tredje boken är bäst, Sektens barn. Den handlar om sekters inflytande på framtida generationer. Kommer ut i juni. NAKIT, påminn mig när det närmar sig så skickar jag dig ett signerat förhandsex.

#3 - - Maddes bokblogg:

Tyckte första boken var jättespännande!

#4 - - Monika:

Har inte läst första delen än, men den står i hyllan :)

#5 - - Åsa:

Läst både första och andra delen, ser fram emot att få läsa även den tredje delen i år. Jättespännande, intressant och fängslande läsning. :)