Tematrio- läsvärda amerikanska böcker

Lyrans noblesser ber oss Berätta om tre läsvärda amerikanska böcker! Huu..det var lättare sagt än gjord men jag lyckades nog ganska bra. 
 
 
 Vild : en vandring till mig själv (pocket)
 
Den är en av de bästa böcker jag har läst! Cheryl Srayed bestämmer sig för att göra en vandring trots hon har inga erfarenheter. Hon ger sig ut med alltför små kängor och en för stor ryggsäck. Hon möter en del fantatiska människor på vägen, björnar och älgar också. Jag älskar henne! 
 
Secret : det hemliga sällskapet (pocket) 
 
Jag älskar att läsa om kvinnor! Det jag älskar med den här boken är att kvinnorna blir uppvaktade och gör stora förändringar, från små grå mus till starka kvinnor med självförtroende. 
 
New Yorks gudar (pocket) 
 
Jag älskar historia och den här boken är sprängfylld med det. New york bildar sin första poliskår samtidigt som Irland drabbas av den stora svälten och emigrerar till New York. 
 
 
7 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Tematrio

2 hyllvärmare jag kan checka av

Jag glömde nästan att recensera ett par böcker till som jag läste på bröllopsresan. 
 
 
En av böckerna, Finns inte på kartan, la jag ifrån mig flera gånger men på resan bet jag ihop och läste ut den. Jag fattar inte varför jag inte ville läsa den tidigare för den var verkligen bra! Ska nog läsa fler böcker av Carina Hjulström! 
 
Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden. Beskedet kommer som en kalldusch. Hon hamnar på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan. Hämtad från Bokus.
 
Brudskeppet var verkligen spännande att läsa. Kvinnor, så kallade krigsbrudar, som lämnade allt bara för sina män, så modiga dom var! Jag grät vid poolen när jag läste den, lite pinsamt;). 
 
Jean, en ung och levnadsglad flicka, som älskar att ha roligt och som lätt övertalas till att bryta reglerna ombord.
Margaret, själva navet i den lilla gruppen, en trygg och rejäl bondflicka med oanade talanger som kommer väl till pass under resan.
Avice, den snobbiga överklassflickan för vilken äktenskapet är ett avgörande steg i den sociala karriären.
Frances, en kylig och korrekt fältsjuksköterska med ett gåtfullt förflutet, en kvinna som ser resan som en biljett till ett nytt liv.

Innan Victoria når Englands kust har mycket hunnit hända som påverkar de fyra kvinnornas liv och framtid...Hämtad från Bokus.
 
3 kommentarer Follow
publicerat i

Söndagens smakebit- Pojken som läste Jules Verne

 
Dags för söndagens smakebit:). Den som ligger bakom den roliga utmaningen är den norska bloggen http://gronneskoger.blogspot.se/. Hon har bara en regel och det är spoilers undanbedes. 
 
Jag läser just nu Pojken som läste Jules Verne och är på sida 87. En ganska tung läsning, men just det stycket jag delar med mig är lite roligare.  
 
 
 
Ps: Rösta gärna på min blogg Nakit inne på Besökstoppen, man kan rösta varje dag. 
 
5 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: En smakebit på söndag
Visa fler inlägg