Våffeldagen

Jag hittade lite info som jag inte visste om:

Vårfrudagen och Jungfru Marie Bebådelsedag är andra namn för Våffeldagen som infaller samma datum varje år, den 25 mars, alltså 9 månader innan jul. Att man äter just våfflor vid den här tiden på året beror på att man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed fick man ofta lite över.

              

Jag orkade bara en och en halv våffla med grädde och jordgubbsylt!

Har ni också ätit våfflor idag? 

8 kommentarer Follow
publicerat i

Ännu en till kategori

En ny kategori igen. Jag funderade fram och tillbaka. Det börjar bli lite för många kategorier men jag vill gärna ha den här med ändå. Man brukar säga att man mår bättre av att skriva av sig så det ska jag försöka göra till en vana.

Hela dan och kvällen har jag försökt gå ut! Men så fort jag försökte så fick jag ångest och panik. Jag satt och skrev en inköpslista och började nästan gråta och må illa. Jag fick strunta i det, man ska inte pressa sig själv men imorgon måste jag det. Jag ska jobba natt och är oerhört rädd att få sparken. Jag jobbar bara som vikarie och har inga tryggheter som fast anställd.  Jag är så trött på att känna så här. Jag har tänkt tillbaka och har förstått att det började i gymnasiet och det är 15 år sen! Jag träffar sällan vänner för det är så svårt, det känns som det finns något tungt runt halsen, axlarna och bröstet. Det är alltid vägen jag ska någonstans som är tungt och svårt. Jag har fått ställa in många planer och irriterat folk och jag skäms för det.

Nu ska jag försöka slappna av och titta på tv.

God natt var ni än är:).
0 kommentarer Follow
publicerat i

Sjuklingar

Min Helen är sjuk:(. Det började i går kväll, hon spydde fram till morgon. Det var hemskt! Jag känner mig så hjälplös och börjar lipa så fort hon ojar sig och har ont.

Och så är jag värdeslös! Jag mår så dålig att jag inte kan gå ut utanför dörren och promenera till affären för att handla lite. Jag är så arg och trött på det nu. Depression borde utplånas från jordens yta!

Nu ska jag fortsätta pyssla om min Helen.

2 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg