Sammanfattning April

Jag fick skynda mig att läsa ut den sista boken innan jag kunde skriva en sammanfattning. Puh, jag hann, den boken är nämligen månadens bästa och måste ju komma med i aprils sammanfattning;).
 
Blackout : när min hjärna blev min fiende (inbunden) Sandmannen (pocket) Drömgångare (inbunden) Den nya människan (pocket) En mörderska bland oss (inbunden) Sju jävligt långa dagar (e-bok)
 
Månadens bästa- sju jävligt långa dagar
 
Månadens sämsta- drömgångare
 
Hyllvärmare- sandmannen
 
Jag har tyvärr helt glömt av spänningsutmaningen och kaosutmaningen. Jag ska uppdatera kaosutmaningen lista någon gång och spänningsutmaningen får jag hoppa över och ta den i maj. 
 
En kommentar Follow
publicerat i

Hon har sina krav

Jag satte mig i soffan med benen i kors och Candy Crush i mobilen, äntligen tänkte jag. Så kom den här katten och trampade fram och tillbaka och tittade på benen, som om hon ville se om "bädden" såg bekvämt ut. Sen hoppade hon upp och bredde ut sig ordentlig och krävde kel, som om jag inte hade annat jag ville göra. Hon väger 7 kilo och är rätt så stor i längden också att mina fötter somnade fort men jag fick snällt bita ihop och klappa henne. Vad gör man inte för sin "bebis"!? 
 
 
 
 
0 kommentarer Follow
publicerat i

Tematrio- arbetare

Det är inte ofta jag känner mig normal/frisk men det gjorde jag idag:). Jag gjorde en hel del ärende och fick åka spårvagn mellan ärenden och jag älskade det! Jag klassas nog som knäpp just nu;)
 
Nu är det dags för Lyrans tematrio och det var ett svårt tema. Jag kom på en bok snabbt men sen stod det still så jag fick fuska lite grann. Lyran vill att vi ska- berätta om tre bra texter med arbetarfokus! 
 
 
 
Barnmorskan i East End : en sann berättelse från 1950-talets London (pocket)
 
Den är så bra! Boken borde vara obligatoriskt att läsa! 
 
Preventivmedel var nästan okänt, husen var slitna och oftast saknade det rinnande vatten. Det kryllade av barn och ohyra. Livet var svårt för kvinnorna. Deras män arbetade och tog hand om smutstvätt, matlagning, uppfostring och barnafödande. När ett barn var på väg skickade man bud till nunneklostret och en barnmorska skyndade ut på cykel. 
 
Barnmorskan i East End, D. 2 (pocket)
 
Här kommer fusket, 2 böcker av samma författare. Hoppas det är ok:). Den är lika bra som den första boken, älskar den.
 
En liten hattaffär på hörnet (pocket)
 
Den boken är den enda av Marita som jag tycker om. Full med hattar och beskrivningar hur man gör hattar, önskar nästan att man måste bära hatt idag. 
 
När Ellie Matthews mamma dör ärver hon hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Hattbranschen är ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Ett företagskonglomerat vill riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria så Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon sälja.
 
Brätten och band, fjädrar och flor blir snart en del i hennes liv och kunder ökar snabbt. Mängder av kvinnor letar efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. Samtidig får Ellie ta del av kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit. 
 
4 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Tematrio
Visa fler inlägg