Tematrio- historiska romaner

Jag höll på att missa något roligt inne på Lyrans Noblesser. Hon uppmanar oss att: Berätta om tre historiska romaner du gärna vill tipsa om! Det ämne tycker jag om:).
 
Påven Johanna (pocket)
Hon var en begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckades överlista hela den katolska världen. Hon skaffade sig kunskap inom medeltida filosofi, religion och läkekonst. En bok som jag älskar!
 
Fem pärlor till jungfruns krona - Dottern (pocket) Fem pärlor till jungfruns krona, Hustrun (pocket) Fem pärlor till jungfruns krona. Änkan (häftad)
Trilogi om Gertrauds liv på 1500 talet i Kalmar. Jätte bra böcker som man sträckläser!
 
Betvingade (pocket) Överenskommelser (pocket) De skandalösa (inbunden)
De här böckerna vimlar mycket runt bokbloggar och är jätte spännande kvinnoromaner. Den tredje har jag inte läst än men ser fram emot den.
 
 
 
 
 
En kommentar Follow
publicerat i

Hustrun

Nu har man bytt design igen men header måste jag byta ut till något som passar in bättre. Måste bara få hum om hur man gör;).
 
Jag har läst ut boken Hustrun nyss och den sträckläste jag. Låt er inte luras av den urtråkiga omslaget, den är jätte bra!
 
Fem pärlor till jungfruns krona, Hustrun (pocket)
Hustrun är andra boken i trilogin och är en kvinnoroman som utspelas i Kalmar på 1500 talet. Gertraud gifter sig med den hon älskar och Nils är den perfekta mannen för henne. Enligt lag får en man aga sin fru men det gjorde aldrig Nils. De fick många barn och bara ett par dog. Under deras närmaste år tillsammans kantas av många händelser. Kungen höjer skatt, tar silver från kyrkor, förbjuder folk att gå i kyrkan och be när de vill, tvingar bönder sälja boskap billig och straffar de som säljer någon annanstans. Hemliga grupper av män bildas och gömmer sig i skogen och den politiska kampen förstör för kvinnorna och barnen.
 
Den här boken får toppbetyg av mig.
 
0 kommentarer Follow
publicerat i

Barnmorskan i East End

               Barnmorskan i East End : en sann berättelse från 1950-talets London (pocket)
Som ung nyutexaminerad barnmorska kom Jennifer Worth på 1950-talet till ett nunnekloster i Docklands i Londons East End, ett område som på den tiden mestadels beboddes av mycket stora och fattiga familjer. Preventivmedel var i princip okänt, husen var trånga och slitna och nästan alla saknade rinnande vatten och inomhustoalett. För Jennifer, som kom från en skyddad medelklassfamilj, blev det ett chockartat möte med fattiga människors livsvillkor. Hon förfasades över smutsen, stanken, den ofta obefintliga personliga hygienen och de enorma barnhorderna. Men som barnmorska kom hon människorna i området nära och hon lärde sig att älska och beundra den livsvilja, värme, kärlek och underbara humor som trots allt frodades i misären.
Det var spännande att läsa den boken, lärde mig en hel del! Ett par kapitel om ett par som fått 25 barn var fängslande! Den berättelse kommer jag definitivt inte att glömma!
 
0 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg