Söndagens smakebit- Huset Longbourn

Jag har knappt läst ett par kapitel på hela helgen men jag mår bra ändå:). Helgen bestod av Open sign, pubafton med många vänner man inte hade sett på åratal och ett fint besök. Jag avslutar en toppen helg med en glögg och smakebit:). 
 
 
Jag läser Huset Longbourn och är på sida 74. 
 
Det är tidigt 1800-tal och vi befinner oss på Longbourn, godset där Stolthet och Fördom utspelar sig. Huset Longbourn berättar tjänstefolkets historia i Jane Austens klassiska roman. Parallellt med kärlekshistorien mellan Mr Darcy och Elisabeth löper romansen mellan den unga köksflickan Sarah och butlern James Smith. Hämtad från Bokus. 
 
 
 
 
10 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: En smakebit på söndag

Medan mörkret faller


 
Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av »sinnesslöa«. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare. 

Den egensinniga kriminalkommissarien Carl Hell blir utsedd att utreda mordet, och till sin hjälp har han polissyster Maria Gustavsson. De två kastas in i samhällets finrum där tvivelaktiga åsikter och inhuman forskning är en del av vardagen. Snart sker ytterligare ett mord och jakten på mördaren blir alltmer desperat. Hämtad från Bokus.
 
Jag hade inte räknat med att jag skulle tycka bra om boken, blev glatt överraskat. Jag tycker mycket om historia så den boken passade mig bra. 
 
Både Maria och Carl är annorlunda till kön, beteende och utseende i sina yrken. Jag älskar sånt som är annorlunda men som fungerar bättre än andra ändå. Men efternamnet Hell tycker jag är lite usch;). 
 
Boken kunde vara lite seg vid några kapitel när det kom till dialoger kring politik och skumma grejer. Jag skummade igenom i början men senare i boken så behövde jag förstå bättre för att få ihop händelserna så jag fick läsa långsamt. 
 
Här kom samma krog Gyldene freden som i Pottungen med. Jag blev så begeistrad att det är löjligt:).
 
Boken får en stark trea av mig och den ingår i Mias spänningsutmaning.
 
En kommentar Follow
publicerat i
Taggar: Spänningsutmaning 2014

Bokbloggsjerka- nobelpristagare

  jerka11
 
Nu var det dags för bokbloggsjerkan och frågan är-  Vilka nobelpristagare kan man hitta i din bokhylla?
alt. vilka nobelpristagare har du läst? 
 
Jag har inga i min hylla och jag minns aldrig vilka böcker som har fått nobelpris men jag gissar att jag måste har läst minst en bok iallafall. Jag såg någonstans idag att Flugornas herre har fått nobelpris och den har jag läst 2 gånger och tyckte om den lika mycket båda gångerna, den är så förbaskat bra.
 
Nu ska jag jerka runt och se vilka böcker som har fått det priset! 
 
 
Flugornas herre (pocket)
  
16 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Bokbloggsjerka
Visa fler inlägg