Hjälp sökes

Jag kom hem med dom här böckerna idag och kan verkligen inte bestämma mig vilken jag ska börja med. Snälla, hjälp mig:).
 
 
4 kommentarer Follow
publicerat i

Det enda rätta

 
 
 
 
Psykologen Maria är lyckligt gift med Manne och mamma till två små barn. När hon upptäcker en knöl i bröstet drabbas hon av en fruktansvärd dödsångest. Och riskerar allt för att lindra den. Nu hotar sanningen att hinna ikapp henne. 

Helmi arbetar som läkare på onkologen, Karolinska Sjukhuset, och rollen som dödens budbärare står henne upp i halsen. Hon fattar ett drastiskt beslut som, enligt henne, skonar både henne själv och patienterna. Samtidigt börjar hennes noga kontrollerade liv att krackelera. Ångestfulla minnen som hon trodde sig förträngt för alltid pockar på uppmärksamhet och hennes gamla bedövningsmedel, sex, fungerar inte lika bra som tidigare.

Isabelle är förskollärare och längtar intensivt efter egna barn. Hon är lyckligt kär i sin sambo Jerker men börjar bli frustrerad över att han vill skynda långsamt i relationen. Men är Isabelle själv verkligen så redo för ett liv med Jerker som hon tror? Hon förföljs av tanken på ett par mörka ögon som hon trodde var borta. För alltid. Hämtad från Bokus
 
Jag kom inte riktigt in i boken i början men tack vare de korta kapiteln så fortsatte jag att läsa. Men snart så började jag tycka boken var ganska spännande och läste fort men tyvärr så kände jag att boken inte var något för mig så jag hoppar nog över fortsättningen på den här boken. 
 
 
0 kommentarer Follow
publicerat i

Ull

Mycket beroendeframkallade. 
 
 
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror. Hämtad från Bokus. 
 
En innovativ dystopi med silobyggnader i marken. Allt nödvändigt finns med i silon. Djur, växter, bönder, poliser, skola osv osv. Det är som om författaren själv har klättrat ner i en silo och funderat ut vad som behövs för att leva i en sån. Jag tycker den är jätte bra och jag älskar karaktären Juliette. Äntligen en kvinnlig hjälte. 
 
Men som sagt så är den beroendeframkallade så skynda er och läs den innan er semester är slut;).
 
 
2 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg