Sammanfattning Januari

Det var en bra läsmånad tycker jag! Det här är vad som har blivit läst i Januari, 2 hyllvärmare och 7 biblioteksböcker. 
   
En spökhistoria vid jul (kartonnage) Pojkarna (inbunden) Studio sex (e-bok)   Paradiset (e-bok) Nyckeln (e-bok) A game of thrones - Svärdets makt (kartonnage) Rosor, kyssar och döden (inbunden)Beautiful Creatures Bok 2, Svåra val, magiska hemligheter (inbunden) New Yorks gudar (pocket) 
 
Månadens sämsta: Paradiset- den har jag inte recenserat, blev så besviken över några fel i den. 
Månadens bästa: New Yorks gudar- så bra! 
 
Jag har kunnat bocka av några i kaosutmaningen 2.0, minskat olästa böcker hemma och läst ut en bok till spänningsutmaningen. Jag har läst 9 av 70 böcker och är på god väg att klara mitt mål på 70 böcker på ett år:). 
 
 
 
2 kommentarer Follow
publicerat i

Bokbloggsjerka- förlag

jerka11
 
Det är fredag och en massa gött att äta ska vi ha ikväll. Längtar! Nu till Annikas bokbloggsjerka fråga- Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år? 
 
Jag skäms för jag har har dålig koll på vilka förlag det finns, är nöjd bara att det finns böcker till salu eller kan låna med hem. Jag är medveten om att det är ett hårt arbete bakom varje bok så jag ska skärpa mig lite och se vilka förlag det finns. Men det finns ett förlag som biblioteket här hemma har uppmärksammat som jag har blivit lite förtjust i och det är Sekwa. Förlaget startade 2007 och specialiserar sig på att ge ut romaner översatta från franska, mestadels av kvinnliga författare. 
 
Tack vare Annikas fråga ryckte jag till mig boken jag läser just nu och kollade vilket förlag som gav ut boken;). Aha, Bazar:). 
 
 
6 kommentarer Follow
publicerat i

New Yorks gudar

New Yorks gudar (inbunden)
 
Året är 1845 och staden New York bildar sin första poliskår. Samma år drabbar den stora svälten Irland. New York förändras för evigt och Timothy Wildes liv blir sig aldrig likt.

Han jobbar som bartender och drömmer om att spara tillräckligt med pengar för att gifta sig. När en eldsvåda förstör stora delar av nedre Manhattan drabbas han hårt. Hemlös, arbetslös och vanställd ser han ingen annan räddning än att tacka ja till sin brors erbjudande om ett jobb inom poliskåren. Timothy hamnar i det ökända sjätte distriktet. En kväll på patrull hittar han en blodig flicka som berättar om de begravda kropparna norr om 23d Street. Kampen för rättvisa kan komma att kosta honom livet. Hämtad från Bokus.
 
Det är en smutsig, trång och fattig New York, jag kunde nästan känna lukten och se det framför mig. Ruttna grönsaker och likdelar, leriga marker som aldrig torkar även under de varmaste månader, skelettmagra och trasiga människor som vandrar runt med tomma blickar. 
 
Invandringen ökar lavinartat och det finns ingen kontroll. Det är politiska och religiösa konflikter mellan amerikaner och irländare. Jag tappade hakan när en byggare bytte ut en irländsk arbetsgrupp mot icke irländare pga en smutskastning i tidningen mot dom.
 
Karaktären Timothy är fängslande att följa, en av de få hederliga kopparstjärna, polis, men samtidigt väldig naiv. Jag fick inte ihop det men det fungerar, han blir någon att se upp till. 
 
Jag tycker om när författare till historiska romaner avslutar boken med ett par fakta sidor, boken känns mera verkligt då. Alla som tycker om deckare och historiska romaner måste läsa den:). 
 
Andra boken om Timothy kommer i mars, ser så fram emot den! 
Tiga är guld (inbunden)
 
 
2 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg