Kungarnas krig- 2013 sista bok

Yes, jag lyckades! Det blev 61 böcker 2013:). Nu får jag skynda mig med att skriva en mycket kort recension;). 
 
Kungarnas krig (kartonnage)
 
Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder. Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa. Hämtad från Bokus.
 
En väldigt bra men grym bok. Jag tyckte om att alla kapitel började med huvudkaraktärernas namn. Det gjorde så att jag hade ordning på alla namn och händelserna i huvudet;). Det var en tjock och tungt bok men så fort jag hade läst ut den så ville jag inte den skulle vara slut. Blev lite snopen;). Måste reservera nästa bok på biblioteket! 
 
Gott nytt år:). 
 
En kommentar Follow
publicerat i

Ett löfte till

Vilken söt liten en:). Jag fick leta och leta efter den på reservationshyllan på biblioteket. Började tro att mailet från dom var ett skämt men till slut såg jag kvittot med mitt namn på som stack upp ur den boken. Stod där med klotrunda ögon och sa: åh vad söt! Jag har skrivit upp ett boklig löfte till: Titta efter hur många sidor en bok jag vill läsa har när jag reservarar på nätet! Trött på att känna mig dum varje gång jag hämta ut en tegelsten eller en supertunn bok;). 
 
 
 
Ni kanske är nyfikna på hur det går för mig och Kungarnas krig. Nu har jag bara ca 100 sidor kvar..heja heja.. Det går så långsamt när man är ute på dagarna och jagar reavaror;).
 
0 kommentarer Follow
publicerat i

60 eller 61 böcker 2013

Det var svårt att räkna hur många böcker jag läst på ett år! I början av året var jag inte så noga med att recensera men jag fick ihop 60 utlästa böcker och alltför många halvlästa böcker, vilken slöseri med tid. I genomsnitt blev det 5 böcker i månaden, inte så jätte nöjd. Under 2014 vill jag öka med minst 10 böcker till. Men jag hoppas hinna läsa ut Kungarnas krig då blir det 61 böcker 2013;). Bara *host* 200 sidor kvar.  
 
 
 
 
6 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg