Hett i hyllan

 
Torsdag i bokvärlden (för mig iaf) betyder Hett i hyllan:). 
 
Jag väljer Ö-morden idag, tror jag har haft den i över fem år. Jag läste på baksidan och blev lite förvånad att jag inte läst den än, den verkar ju spännande. 
 
 
Mitt under 86-årige Gustav Kwiums begravning uppstår oro i kyrkan. En senil gammal dam vacklar fram mot kistan och slår sin krycka så hårt mot kistlocket att blommorna flyger iväg. "Nej", avbryter hon prästen. "Han har inte kallats hem till Gud. Han blev bortröstad av Örådet. Som i Robinson i teve."

Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men ryktet vill inte lägga sig och Karins efterforskningar sätter henne i kontakt med bland andra några unga satanister, en kvinnlig präst som döljer sitt förflutna, en lokal politiker som förespråkar aktiv dödshjälp - och inte minst en läkare med kvinnotycke.

Så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart. Lånad från Bokus. 
4 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Hett i hyllan

Icke bokrelaterat

 

Nu ska ni få se vad som har fått mig att läsa mindre. Jag kan inte låta bli att sticka, det är så roligt. En jätteenkel mönster på en kofta för en nybörjare. Men beskrivningen är rena rappakalja ändå, har gjort fel flera gånger. Vi får se om slutresultatet blir en kofta man kan använda;). 

 
0 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Stickning

Veckans topplista

 
Spännande tema denna veckan:). Johannas deckarhörna skriver såhär: Temat denna vecka är brett och nästan gränslöst, det handlar nämligen om topp fem böcker jag ser fram emot att läsa i höst. Gamla, nya eller ännu ej utkomna, vilka ser ni mest fram emot att läsa?
 
Tre av böckerna hade jag ingen aning om förrän idag, Begynnelse, Koka björn och Feberdröm. Jag ser fram emot hösten mer och mer;). 
 
 
 
 
 
 
15 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Veckans topplista
Visa fler inlägg