Veckans topplista

 
Johannas deckarhörna skriver såhär- Den här veckan är det böcker som kryper under skinnet som gäller, temat för topp fem är psykologiska thrillers, just nu.
 
Det blev svårt! Ju mer jag funderade, desto mindre förstod jag. Efter det här ska jag tänka lite mer på vad en psykologiskt thriller är för nåt under tiden jag läser en sån bok. 
 
Jag fick blanda lite för att få ihop till en fem topplista. 
 
 
De översta två böckerna är det jag har läst ganska nyss och tyckte bra om.
 
 
De tre sista understa har jag lånat på biblioteket denna veckan. Det står psykologisk thriller under titeln De fördärvade;). 
 
 
 
 
6 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: Veckans topplista

En smakebit på söndag

 
Det är så fint väder idag, sommarväder:). Katten Nova verkar också tycka det för hon parkerade sig ute på balkongen och måste få vara med på Söndagens smakebit idag:). 
 
Jag läser nu Kvinnorna på slottet och är på sida 270. 
 
 
 
Andra världskrigets slut. Som änka återvänder Marianne von Lingenfels till det sargade slott där hon en gång bott tillsammans med sin man och varit där hon agerat värdinna för ett oändligt antal tyska socitetsfester. Ett slott som också inhyst och varit samlingsplats för den motståndsrörelse hennes man startade för att bekämpa nazisterna. Fast besluten att hålla löftet till sin man, att hitta och ta hand om de andra motståndsmännens änkor och barn, lyckas hon hitta och rädda sexårige Martin från nazisterna och mamman Benita undan sexslaveri i den ryska armén. Hon hittar ytterligare en änka, Ania, i ett arbetsläger för politiska fångar. I slottet bygger hon upp ett hem för sig och de andra änkornas familjer, övertygad om att deras gemensamma förflutna för alltid binder dem samman. Men Marianne upptäcker snart att hennes naiva syn på att de alla ska kunna leva som vänner och familj, är oändligt mycket mer komplicerad än hon har kunnat ana. Kvinnorna och deras relation påverkas i högsta grad av de liv de levde före, under och efter kriget. Text lånad från Bokus
 
 
 
10 kommentarer Follow
publicerat i
Taggar: En smakebit på söndag

Helgens planer

 
Helgen har börjat:).
 
 
I helgen ska jag läsa Kvinnorna på slottet, gå på bio och se filmen Det (huu), träffa min syster och möblera om lite hos mor. En myspys helg tycker jag:). 
 
 
 
 
0 kommentarer Follow
publicerat i
Visa fler inlägg