Bokbloggsjerka 29 jan- 1 feb

  
 
Oj, Annika ställer en svårt fråga den här gången tycker jag, helt plötsligt har jag glömt alla böcker som innehåller överraskningar som får mig att tänka..men vad hände nu? Det är så typiskt.
 
Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om? 
 
Men jag hittade en bok som jag nästan hade glömt bort, fy på mig. Den boken kan jag tänka mig läsa om och den innehöll många överraskningar och så är den jätte bra. En perfekt bokcirkel bok:).
 
 
Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.

Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende.

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.
 
 
 
8 kommentarer publicerat i
Taggar: Bokbloggsjerka
#1 - - Johannasdeckarhorna :

Ja, i den hände ju en del oväntat

#2 - - Fanny:

Den står och väntar i hyllan :) Tyckte mycket om Backmans andra böcker så ser fram emot denna!

#3 - - Marie Eggimann:

Ja den har jag inte läst.

#4 - - A ROOM OF MY OWN:

låter hjärtskärande

#5 - - Boklysten:

Har inte läst något av Fredrik Backman

#6 - - Koko:

Det låter ju som en potentiellt läsvärd bok. Var det inte han som skrev "Vad gör alla superokända människor hela dagarna" eller något ditåt?

#7 - - Monika:

Jag älskade boken, men speciellt överraskande tyckte jag nog inte att den var :)

#8 - - MissMagic:

Åh, den låter väldigt intressant! ska lugnt kolla upp den! :)

Svar: Gör det:).
Nakit