Cinder

 
Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka...
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion. 
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.
 
Cinder är den första bok jag lånat om igen. Jag tror jag lånade den förra året och lämnade tillbaka den efter bara har läst några sidor, tappade intresse snabb. Men nu fick jag upp ögonen för den igen tack vare det nya omslaget och blev nyfiken. 
 
Det har jag inte ångrat;). Jag sträckläste den och den är så bra! Jag trodde att blandningen av cyborger, pest och månfolk skulle vara överdrivet och tråka ut mig men den var spännande och jag vill bara läsa mer. 
 
Ps: min mårbacka blommar för första gången i sommar:). Jag älskar dessa tantblommor! 
 
 
0 kommentarer publicerat i
Taggar: bokrecension