Sanningen som fallet Harry Quebert

Sanningen om fallet Harry Quebert (inbunden)
 
New Hampshire, sommaren 1975. En ung kvinna vid namn Nola Kellergan försvinner under oklara omständigheter och hennes förmultnade kropp återfinns inte förrän 2008, trettiotre år senare, när den påträffas nergrävd i den berömde författaren Harry Queberts trädgård. Bredvid Nolas kvarlevor hittar poliserna dessutom en kopia av manuskriptet till Queberts berömda genombrottsroman Roten till det onda. Quebert fängslas och anklagas för mordet, men till hans hjälp kommer hans före detta elev, författaren Marcus Goldman, som också är denna romans berättare och egentliga huvudperson. Tillsammans med polischefen i den lilla staden inleder Marcus en utredning som kommer att bli mer komplicerad än vad någon av de inblandade någonsin hade kunnat föreställa sig. Dessutom börjar han skriva en roman om fallet, en roman som redan innan den publicerats verkar vara på väg att bli en bestseller av sällan skådad kaliber. Romanen bär titeln Sanningen om fallet Harry Quebert ...
 
En vansinnigt bra bok! Speciellt de sista hundra sidorna. 
 
Jag försökte mig på detektivarbete men gissade fel hela tiden. Nästan alla karaktärer hade minst en hemlighet, och det var så spännande att försöka luska ut deras hemligheter men jag måste erkänna att jag skulle bli en urusel detektiv;). 
 
Ni som inte har läst den gör det vetja:). 
 
2 kommentarer publicerat i
Taggar: bokrecension
#1 - - bam:

Haha, ja, jag skulle inte heller bli någon bra detektiv... Tv-serier som Criminal minds och Bones har jag börjat bli bra på att lista ut, men är inte lika bra när det gäller böcker. Iofs, så det ska vara :)

Denna verkar bra, gillar berättelser om folk som läser och skriver mycket.

#2 - - Julia:

Nej kan inte heller säga att jag är särskilt bra på det. Men det gör ju halva upplevelsen, att sitta med munnen formad som ett O i slutet av boken.
Verkar vara en spännande bok det här :)