Zack

Nu börjar jag bli orolig för Annika som leder bokbloggsjerka, ser att många andra oroar sig också. Vi får alltihopa hålla tummarna att hon är ok. 
 
Jag har läst ut ytterligare en bok innan månadens slut. Zack. 
 
 
FYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.
 
Jag vet inte riktig vad jag ska tycka om boken, tog flera pauser för den skrämde mig. 
 
Jag är irriterad över att Zack håller på med droger att han störde mig jätte mycket och vill att Deniz ska lyftas fram mer. Det finns en polis som är blind som jag tycker är spännande att följa, har inte tiddigare läst om en blind polis som fortfarande jobbar. 
 
Boken slutar som jag vill, det kändes bra att ha läst hela boken trots den var läskigt. Jag är nyfiken på Zacks minnen att jag måste läsa andra boken också. 
 
En kommentar publicerat i
Taggar: bokrecension
#1 - - Boklysten:

Jag tyckte, trots att jag i vanliga fall inte gillar Kallentofts böcker, att Zack var bra. Nästa del, Leon, var minst lika bra, men den är faktiskt ännu mörkare.