Tematrio- landsbygden

 
 
Såhär skriver Lyran- Förra veckan handlade trion om storstaden Stockholm, idag styr vi istället kosan mot vischan. Berätta om romaner som utspelar sig på landsbygden, svensk eller utrikisk.
 
Jag hoppade över förra veckans tematrio för jag hittade inte många böcker om Stockholm, jag har säkert läst många men jag minns inte. Men landsbygden borde vara lättare tänkte jag men det blev många att välja mellan att det blev lite svårt ändå;).
 
Snöbarnet (pocket)
 
Snöbarnet är en fin och magisk saga. 
 
Alaska, 1920. Mabel och Jack, ett medelålders äkta par, har slagit sig ned i Alaska. Där tänker de börja ett nytt och annorlunda liv. Men livet i ödemarken är hårt, och samtidigt tyngs de av saknaden efter det barn de aldrig fick. På årets första vinterdag grips de plötsligt av sprudlande livsglädje och bygger ett litet barn av snö. Nästa dag är snöbarnet borta ... men de får en glimt av en ljushårig liten flicka som springer iväg mellan träden. 
 
 Kära syster (pocket)
 
Hoppas ni godkänner gruvsamhälle till veckans tematrio:). 
 
I gruvsamhället Jolly Mount bor Shae- Lynn Penrose. Hon är en fyrtioårig före detta polis som klär sig i korta kjolar och cowboystövlar, och försöker försörja sig på att köra taxi. När en skum advokat samt en desperat hemmafru plötsligt dyker upp, båda på jakt efter Shannon, Shae-Lynns yngre syster som varit borta i arton år, tar livet en dramatisk vändning.
 
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar (pocket)
 
Den här måste jag bara ta med, den är det bästa av dom tre böckerna jag valt till veckans trio:). 
 
28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa, byter böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död. Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.


#1 - - Boklysten:

Snöbarnet funderade jag också på att ta med i min trio men det blev inte så sen ändå.

#2 - - Emelie:

Hej. Blev nyfiken på alla tre böcker, för ingen hade jag hört talas om förut. :)

#3 - - Hanneles bokparadis:

Intressant trio, tack för tipset! Den sista verkar spännande.

#4 - - Monika:

Snöbarnet känner jag igen. Kan det ha varit på din blogg jag läst om den tidigare? Den låter väldigt bra.

Svar: Jag har nog skrivit om Snöbarnet tidigare:).
Nakit

#5 - - Sanna:

Visst är det kul med riktiga vänner men bokkaraktärer som kompisar ska man inte alls förakta :)

#6 - - Åsa:

Den första påminner om en urgammal rysk folksaga: Flickan av snö Snegorotjka. Konstigt, kanske Snöbarnet är inspirerad av den sagan? Har inte läst någon av dessa tre för övrigt.

Svar: Det kan stämma:). En av huvudkaraktärerna till och med tar upp den sagan i boken.
Nakit

#7 - - A ROOM OF MY OWN:

Snöbarnet tyckte jag mycket om. De andra två har jag inte läst. Men jag har läst annat av Tawni O´Dell. Fin trio!

Svar: Tack:).
Nakit

#8 - - Ninni:

Snöbarnet är magisk!

Svar: Verkligen:).
Nakit