Mowgli

Hittade den här artikel i metro.

Förvildad flicka hittad - levde med hundar


Hon skäller i stället för att prata, och lapar upp maten utan att använda bestick. Den sibiriska flicka som nu hittats efter att ha vuxit upp med hundar och katter kallas för Mowgli.

Femåringen har tillbringat sitt liv instängd i en lägenhet tillsammans med hundar och katter, tills hon nyligen upptäcktes av myndigheterna, förklarade rysk polis på onsdagen.

I lägenheten i den östsibiriska staden Tjita bodde även flickans far och farföräldrar, men "hon 'uppfostrades' av hundar och katter och har aldrig varit utomhus", heter det i en poliskommuniké.
"Flickan lärde sig endast djurens språk" - uppenbarligen förstår hon när hon blir tilltalad på ryska, men hennes svar består av något som liknar hundskall.

Enligt polisens uppgifter var hon klädd i trasor och "hoppade upp mot folk som en liten hund" när hon hittades. En föreståndare på den institution där hon nu tas om hand säger till tv-kanalen Vesti att den lilla fortfarande beter sig som en hund, och till exempel föredrar att lapa i sig maten framför att försöka sig på bestick.

Flickan har fått namnet Natasja, men myndigheterna har också gett henne smeknamnet Mowgli.
Barn som växer upp tillsammans med djur tar ofta över deras beteende, något som kallas Mowgli-syndromet efter pojken i Rudyard Kiplings klassiska Djungelboken som växer upp med i första hand vargar i djungeln.



Man är inte beredd att läsa sånt här, att det händer i världen. Jag vet att det händer mycket konstig men ändå!!