Vad händer egentligen?

Plastikkirurgen Carolyn Chang och patienten Leslie Iorillo.Plastikkirurgen Carolyn Chang och patienten Leslie Iorillo.  

De plastikopererar sig - för att få jobb. Utseendet kan ha betydelse när du söker jobb. Enligt en ny undersökning i USA säger sig 13 procent av kvinnorna vara beredda att genomgå plastik­kirurgi för att få bättre chans att få jobb.

I Sverige går utvecklingen åt samma håll, de estetiska injektionerna har ökat dramatiskt.
- I lågkonjunktur tenderar vi att satsa på oss själva, säger Sabina Gehrmann, vd på Akademikliniken Öresund där efterfrågan på in­jektioner mer än fördubblats.
Dr Carolyn Chang som är plastikkirurg i San Francisco, USA, har märkt att många arbetslösa söker sig till hennes klinik.
- De ser en operation som en investering för framtiden, säger Carolyn Chang.
I Sverige är den vanligaste anledningen till injektioner och plastikoperationer att öka sin självkänsla.  
- Undersökningar visar att första intrycket har be­tydelse och nu när konkurrensen är stenhård på arbetsmarknaden kan det vara skönt med en bättre självkänsla, utseendet kan hjälpa till med det, säger Sabina Gehrmann.
Bengt Arwidsson är rekryteringskonsult på PAF Rekrytering och han tror att plastikoperationer kan stjälpa i stället för att hjälpa på en anställningsintervju.
- Att ta till plastikoperationer kanske går hem i USA men här i Sverige handlar det mycket om akademisk utbildning och en operation kan i stället bli en belastning, säger han och råder arbetssökande att vara sig själva.




Artikeln är från dagens metro.

"Vart är vi på väg?" var min första tanke.  Det räcker väl med att man ser städad ut och passar för det jobb man söker till. Jag minns en äldre man sökte jobb som säljare, men de avslog hans ansökan för han är gammal. Man ska se ung och snyggt ut. Gud!! Det är väl inte bara unga kvinnor och män som köper, vad det nu var de sålde. Det var väldigt orättvist. Men tydligen är det så samhället ser ut nu. Hoppas det ändrar sig snart för man orkar inte tänka på hur man ser ut hela tiden!